De oude Belgen in de keuken

De oude Belgen in de keuken

Abonnementkosten: € 32.50
Beschrijving: De wonderbaarlijke geschiedenis van onze lekkerste gerechten en waar je ze best kan vinden en proeven:⢠Wie maakte de eerse filet amĂ©ricain? ⢠Waarom eten we konijn met pruimen? ⢠En bloedworst met appelmoes? ⢠Wanneer werden de eerste tomaten gevuld met garnalen? ⢠Lagen de Spanjaarden aan de oorsprong van escaveche? ⢠Is matoufet al meer dan 400 jaar oud? ⢠Wat is de oorsprong van paling in ât groen? ⢠En was waterzooi echt een zootje uit het water? In âDe Oude Belgen in de Keukenâ doet Marc Declercq 25 traditionele Belgische gerechten uit de doeken. Hij geeft de originele bereiding, vertelt over de oorsprong en geschiedenis van het gerecht, en geeft lekkere adressen uit hun stad of streek van herkomst. Wouter Van Vooren stond in voor de beelden die u nog meer zullen doen watertanden.Chef Kwinten De Paepe van het Leuvense restaurant Trente maakte verrassende nieuwe versies van deze soms oeroude traditionals.De Oude Belgen in de Keuken is zowel een kookboek, een culinair geschiedenisboek als een toeristisch lekkerboek.

Dit artikel wordt u aangeboden door: Wannaboeks-Algemeen
Mail dit artikel naar een vriend / kennis / familielid

© 2024 Boeken koop je op boekshoponline.nl  |  Wij hebben momenteel 82119 artikelen in ons bestand