Allergie. Hoe herken je het? Hoe krijg je het? Hoe kom je er vanaf?

Allergie. Hoe herken je het? Hoe krijg je het? Hoe kom je er vanaf?

Abonnementkosten: € 8.50
Beschrijving: In de afgelopen decennia zijn voor de belangrijkste bronnen van inhalatieen voedingsallergie de eiwitten geïdentificeerd die bij herkenning door hetimmuunsysteem van de allergische patiënt aanleiding geven tot allergischesymptomen. Deze moleculaire kennis vindt langzamerhand zijn toepassingin verbeterde diagnostiek van IgE-gemedieerde allergieën. IgE-antistoffentegen individuele allergeenmoleculen kunnen meer en meer in verband gebracht worden met specidieke fenotypes, waardoor de diagnostische waarde van IgE-antistoftesten aan specificiteit wint. Risicoâs voor de patiënt kunnen hierdoor steeds beter worden ingeschat. Door toepassing van biotechnologie vinden de voor de ziekte meest relevante allergeenmoleculen langzamerhand ook hun weg naar toepassing in allergeenspecifieke immunotherapie. Biotechnologie biedt de mogelijkheid allergenen zodanig te modificeren dat toediening minder allergische bijwerkingen oplevert bij verbeterde effectiviteit. Tot slot opent de moleculaire karakterisatie van allergenen nieuwe wegen om het mechanisme van het opwekken van IgE-antistoffen verder te doorgronden. In deze rede wordt uitgelegd welke rol allergeenmoleculen spelen in de diagnostiek en therapie van allergie en in de inductie van de ziekte.Ronald van Ree is hoogleraar Moleculaire en Translationele Allergologie en hoofd van de afdeling Experimentele Immunologie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Dit artikel wordt u aangeboden door: Wannaboeks-Algemeen
Mail dit artikel naar een vriend / kennis / familielid

© 2024 Boeken koop je op boekshoponline.nl  |  Wij hebben momenteel 82119 artikelen in ons bestand